duminică, 8 decembrie 2013

scrisoare catre Mos Craciun

Zambilica, Gura Raiului, Bulevardul Speranţelor, 
Nr.6232, casa R10

 Decembrie,7,2013

 Moş Crăciun
 Canada Post - Santa Claus, North Pole, Canada,
 HOH OHO, Nr.M14

Dragă Moş Crăciun,

Ştiu că nu ai mai auzit de la mine de când am părăsit Pământul, şi vreau să îţi cer iertare pentru asta, am fost foarte ocupată. Sper că nu m-ai uitat, dar preventiv am rugat-o pe prietena mea cea mai bună să mă deseneze, ca să fiu sigură că îţi mai aduci aminte de mine. M-am schimbat puţin de când cu noua mea misiune, dar sunt convinsă că o să mă recunoşti. Cred că o să fiu puţin egoistă cu dorinţele mele de Crăciun din acest an, dar dacă mă ajuţi îţi promit că o să fiu un îngeraş bun şi o să mă rog pentru inimioarele copilaşilor aşa cum ştiu eu s-o fac mai bine. Moşule, mă uit  cum îşi dau examenele de zi cu zi, oamenii din ziua de astăzi, şi observ că ei sunt pe punctul să-l pice pe singurul care contează. Mă înspăimânt când îi văd că nu ştiu să facă diferenţa dintre realitate şi ficţiune, şi se bucură când obţin notă de trecere la nişte minciuni. Ei de fapt ignoră singurul examen  la care nu mai pot da restanţă. Plânge cerul din cauza răutăţii care a invadat inimile lor,  şi de aceea Moşule, îţi scriu aceste rânduri cu disperare, şi te rog din inimă să nu mă ignori. Ştiu că eşti ocupat şi nu te-aş fi deranjat dacă aveam situaţia sub control.


Îmi doresc ca de Crăciun să le oferi oamenilor curajul să iubească, să creadă, să-şi asculte inima şi nu mintea! Moşule, oamenii s-au pierdut într-o lume materială şi plină de ipocrizie. O lume logică, din punctul lor de vedere, o lume matematică, zic ei, dar Moşule, ăştia nu mai ştiu să rezolve nici o ecuaţie banală de gradul al doilea. Vreau ca anul ăsta de Crăciun, să deschizi ochii inimilor oamenilor, să-i faci să vadă cum radicalul dintr-o situaţie negativa, poate avea o parte imaginară pozitivă mult mai reală şi mai puternică decât ce poate să vadă mintea lor. Şi pentru asta, trebuiesc sparte zidurile fricii care mint că de fapt inima ar fi aia prostă ... Oamenii nu ar trebui să se mai teamă că vor fi răniţi, ar trebui să-şi scoată inima de la naftalină şi să o folosească cum pot ei mai bine. Pentru că avem noi grijă de rănile lor, şi fără rănile astea nu vor putea obţine adevărata înţelepciune. Vor pierde adevărata iubire, adevărata fericire, adevăratele răspunsuri .... Se vor rătăci ... vor urma focul greşit ...
Moşule, mă grăbesc, încă o inimă nevinovată a fost aruncată în abis ... trebuie să mă rog pentru ea. Ştiu că nu am avut timp să-mi conturez scrisoarea aşa cum trebuie, dar sunt sigură că ştii exact ce vreau de la tine.


Îţi mulţumesc, Moşule.
Zambilica.                                                                                                      
 
                                               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu